Yucca: Plante med mange anvendelsesmuligheder

Yucca: Plante med mange anvendelsesmuligheder


Køre rundt i det sydlige Californien, man ikke undgå at bemærke storhed af den majestætiske yucca blomstrer hvert forår – Guds lys, Herrens stearinlys, chaparral yucca, spansk bajonet eller sværd, Don Quixote yucca og mange andre navne, som jeg ikke vil gå nærmere ind på her. De lokale til Santa Clarita Valley herunder Agua Dulce og Acton – og det meste af det sydlige Californien – arter er yucca whipplei.

Yucca betragtes som en "overlevelse anlæg." Hvorfor? På grund af alle ressourcerne, er denne plante købedygtig levere. Mennesker i hele historien har draget fordel af yucca's mange anvendelser, og vi fortsætter med at bruge det i dag.

For hundreder af år, har amerikanske indianere udnyttet yucca for alt tænkelige – mad, reb, byggematerialer, gør sko og sandaler, reb, net, hvilket gør kurve, og bruger bladene til sæbe, shampoo og mad.

Unge blomsterne er spiselige, men kan blive bitter hvis ikke vasket flere gange før forbrug. Frugterne kan spises rå, og de tørrede frø kan ristet og malet til mel. Yucca root er spist som kartoffel, men indeholder langt mere stivelse.

Bemærk: Det er uklart for mig, hvilke arter af yucca root er spiselige. Jeg har hørt at nogle arter af yucca kan spises, og nogle kan ikke, så sørg for at bede eksperter, eller forskning de forskellige yucca plantearter før du spiser nogen af de plantedele.

Foruden mad, kan bladene behandles og anvendes til at gøre reb. Det er altid en sjov "campingpladsen" aktivitet eller en stor lektion for spejdere og børn i alle aldre.

Først, skære nogle af bladene fra plantens base. Pas på ikke at stikke dig selv på de torne, der stikker ud fra slutningen af bladet. Fjerne torn på spidsen af den bladpladen. Blød blade i vandet, indtil de er bløde nok til at bøje let (omkring 10 til 15 minutter) – men ikke smider ud i vandet.

Dernæst fjerne gennemblødt bladene og pund dem med en rock til at bryde ud af filamenter. Når glødetrådenes begynde at rive i stykker, vil du kunne rive dem i strands nemt. Du kan tage tre eller flere tråde og flette dem sammen. Når du har gjort dette, kan du kombinere flere flettede tråde sammen eller bruge dem individuelt for at gøre, hvad du ønsker-reb, smykker, en kurv, sandaler, osv.

Læg trådene i solen for at tørre. Når de er tørre, er trådene næsten ubrydelig. Du vil bemærke, at sidesten vandet er temmelig sæbevand. Vandet kan bruges som sæbe til badning eller shampoo. Det gør håret utroligt blødt.

Du kan skære thorn på spidsen af en bladpladen og bruge det som nåle til syning. Denne teknik har været brugt i hundreder af år for at gøre tøj, sko, kurve, lappe op din bror, osv. Det er en meget praktisk produkt, når der er ingen Walmart tæt ved.

Der er en anden plante ligner yucca, men stavet "yuca." Denne plante er cassava (manihot esculenta), som er helt anderledes og uden tilknytning til yucca.

I forske for denne artikel, fandt jeg bemærkninger, roden af cassava er spiselige, og andre siger det ikke er. Kassava root bruges dog at gøre tapioka.

Den samlede cassava planten ser helt anderledes fra yucca whipplei. Cassava er en fast bestanddel i hele Afrika, Asien og nogle dele af Sydamerika. Jeg har endda fundet en blog, der advarede køb af "yucca root" fra dagligvare butikker, fordi roden fandt de var faktisk cassava og ikke yucca, og de advarede om, at det ikke kunne blive spist uden gør du meget syg.

Så igen, så jeg en opskrift online hvor en kvinde udtalte sin bedstemor plejede at gøre yucca root fra enten yucca eller kassava root. Forvirrende, for at sige mildt. Muligvis er det den måde, det har udarbejdet eller behandlet før madlavning? Jeg foreslår, at forske nøje før indtagelse hvilken som helst yucca, yuca, kassava eller andre knoldformet rod, som du ikke kender.

Yucca er unikke. Det har en klassisk symbiotisk forhold, at Topper andre. Det drejer sig om yucca planter og yucca møl, Tegeticulla yuccasella. Forholdet mellem to har eksisteret i millioner af år.

Hverken planten eller møl kan leve uden den anden. Den møl larver afhænger af frø af yucca for næring, og planten kan være bestøvet kun af yucca møl.

De mandlige og kvindelige møl lever under jorden i kokoner og konvergerer på et yucca planter, når de er klar til at parre. Når hunnen er klar til at lægge sine æg, samler hun yucca pollen fra én blomst af pakning pollen under hovedet. Hun så flyver til en anden blomst eller yucca plante hvor hun åbner et hul i æggestokken af blomsten og lægger sine æg inde. Skrabe en lille mængde af pollen fra sine fangarme, hun går til stigmatisering af blomsten og emballere pollen i små fordybninger i stilen. Inden hunnen forlader bestanden, markerer hun blomst med en pheromone, som fortæller efterfølgende hunner at de ikke er de første til at lægge æg i den særlig blomst. Nytilkommen kan efterlade færre æg eller ingen overhovedet. Dette medvirker til at forhindre, at alt for mange æg klækning i hver blomst. Anlægget vil afbryde blomsten helt hvis for mange æg er lagt.

Larverne lever af yucca frø inden for frugt og graver ud af frugt efter at have spist. Larverne derefter graver sig ned i jorden for at gøre deres egne puppe, og næste forår genudsendelser hændelsen over det hele igen.

Det er sagt, der er mange medicinske anvendelser af yucca, der er gode til at behandle gigt og ledsmerter, hudsygdomme, astma, hovedpine og slidgigt. Uddrag af yucca er blevet brugt til behandling af migræne, colitis, sår, gigt, bursitis, forhøjet blodtryk og kolesterol, og lidelser i nyrerne, leveren og galdeblæren. Forskere har opdaget, at et sammensat findes i yucca ekstrakt hæmmer sammenklumpning af blodplader, at forebygge blodpropper.

Selv om de medicinske anvendelser af yucca er blevet bemærket for hundreder af år, Placerita Canyon natur Center Associates ikke anbefale eller godkende brugen af nogen naturlige plante til medicinske formål. Konsultere din læge eller anden sundhedsmedarbejder før du forsøger at bruge en naturlig plante til medicinsk behandling eller formål.