Hvad er Iulin

Hvad er inulinsirup

Hvis du har spist noget, der kommer i en kasse, en bar form eller pakke bærer et "højt fiberindhold" eller " glutenfri" krav, der er en meget god chance for du har spist af inulinsirup, også kendt som cikorie root fiber eller cikorie rod ekstrakt. I ånd af sikre, at du kan genkende alle ord på din mad ingrediens etiketten, måske du kunne være spændt på, hvad præcis, inulin er.

Inulin er en type af fiber, hvilket betyder, at det er en plante-baserede kulhydrat hvis obligationerne ikke kan brydes af menneskelige fordøjelsesenzymer. Ligesom alle fibre, derfor, kosten inulin er ikke fordøjet i tyndtarmen, men i stedet rejser intakt på til tyktarmen (tyktarmen), hvilket gør det foder for hjemmehørende tarm bakterier og bidrager til hovedparten af vores afføring. Inulin forekommer naturligt i visse grøntsager og er også isoleret fra cikorie planterødder--hvis blade, du kan genkende som den grønne grøntsager kaldes endivie--tilføjes til forarbejdede fødevarer.

Men forskellige kostfibre har forskellige egenskaber, og disse egenskaber bidrage til hvordan fiber opfører sig i vores krop. I taksonomi af fibre, er inulin klassificeret som "vandopløseligt" og "prebiotiske."

Opløselige fibre er så navngivet, fordi de er "vandopløseligt" hvilket betyder at de er i stand til at holde vand og gel op til en tyktflydende konsistens. Dette gør inulinsirup et populært tilsætningsstof til fødevarer for dets fugt-styrke og cremet tekstur giver egenskaber. Inulin er især populære på fedtfattig eller mejeri gratis yoghurt/ice cremer og i klar-til-drink protein shakes til cremet sammensnerpende det formidler. Det er almindeligt anvendte i glutenfri brød og bagværk for at erstatte de elastisk, klæbende egenskaber af gluten. Opløselige fibre også bremse den tid det tager for en fødevare til at rejse længden af tarmen, medvirken i mæthed efter måltider og potentielt mere beskeden indvirkning på blodsukkeret.

Inulin er også tilføjet fiber valg for fiberrig barer, energibarer, korn, brød, værtinde--især lav-carb dem--af flere grunde. Først, det er billige at fremstille og gør produkter vises sundere ved at øge deres fiberindhold. Da fiber ikke har kalorier af karakteren af det er ufordøjeligt, kan tilføje fiber som inulinsirup til forarbejdede fødevarer give stof og bulk uden kalorier. For det andet, inulin har et naturligt sød smag; faktisk pulveriserede inulin er markedsført som en kalorie-frie sødestof. Dette er en attraktiv egenskab for fødevareproducenter af low-carb produkter især som de kan bruge inulinsirup til at videregive nogle sødme uden sukker og nogle stof uden kalorier eller carbs. Inulinsirups behagelige Smagsprofil og gunstig økonomi kan også forklare, hvorfor det blev brugt som en "kaffe extender" i perioder med mangel på arbejdskraft i fortiden; faktisk, at denne dag, "New Orleans stil" kaffe er en blanding af kaffe og cikorie rod pulver (inulin).

Inulin er også kendt som en "prebiotiske" fiber, at det er yderst Gæringsdygtigt af venlige bakterier i vores tarme. Prebiotics er i bund og grund som mad til " probiotika;" eller en kilde til ernæring for tarm bakterier, der hjælper fodre dem og give dem mulighed at trives. Det er ikke overraskende, hvorfor inulinsirup indgår ofte i probiotiske kosttilskud eller andre digestive sundhed kosttilskud. Dog digestively sund og digestively tålelige er to forskellige ting, og det er vigtigt at nævne, at jo mere din tarm bakterier i gæring gøre, den mere gas de producerer som et biprodukt. Med andre ord store doser af prebiotiske fibre som inulinsirup kan forårsage gastrointestinale lidelser såsom gas, oppustethed og smerte i nogle mennesker. Meget følsomme individer, som dem med irritabel tyktarm, kan opleve symptomer på selv minuttet doser, som 0,5 til 1 gram. Mennesker med "normale" fordøjelsessystemet funktion kan tåle 5 til 10 g af inulinsirup uden ubehag.

Så nu hvor vi har etableret, hvad inulin er, spørgsmålet er: skal du spise det?

Min filosofi som en diætist er, at hvis du tolerere inulin, det er på balance en god og sundhedsfremmende fiber at medtage i din kost. Advarsel her, er imidlertid at jeg anbefale at få din inulin fra hele fødevarer, som inulin-rige grøntsager, som også tilfældigvis er super næringsstof tæt, ikke fra stærkt forarbejdede fødevarer såsom junky fiber barer og bedragerisk sukkerholdige "høj-fiber" morgenmad korn. Inulinsirups potentielle sundhedsmæssige fordele retfærdiggøre ikke indtagelse af overskydende sukker, kunstige ingredienser og generelt tomme kalorier. De rigeste kilder til kosten inulinsirup omfatter:

--Jordskokker/sunchoke

--Jicama

--Artiskok

--Asparges

--Løg (herunder løgpulver)

--Porrer

--Hvidløg (herunder hvidløgspulver)

--Grøn/umodne bananer

--Hvede

Bemærk at jordskokker er særlig høj i inulin og kan fremprovokere overskydende gas og oppustethed i mennesker, der har generelt ikke udtog følsomhed. Da jordskokker tilfældigvis også være overordentlig lækker, kan det være svært at kontrollere dele når tilbydes en sæsonåben sunchoke suppe eller side af mosede sunchokes. Hvis du har aldrig haft dem før, kan jeg foreslå, at være konservativ med din første strejftog, så du ikke overdrive det!

Hvis du er en person, der rutinemæssigt lider af problematiske gas og oppustethed, kan du finde den ovennævnte måde mere behagelig at begrænse dit indtag af højt Gæringsdygtigt fibre som inulin, selv fra de næringsrige hele fødevarer. Ligeledes scanning ingrediens etiketter af disse fødevarer for "inulinsirup" eller "cikorie rod" er også tilrådeligt:

--Energi, protein, måltid udskiftning og granola barer

--Klar-til-drink protein shakes og smoothies

--100-kalorie yoghurt/græsk yoghurt

--Kokosmælk-baserede yoghurt og frosne "is"

--Høj-fiber morgenmadsprodukter

--Brød markedsføres som lavt kalorieindhold, reduceret carb eller højt fiber

--Glutenfri brød og vafler

--Naturlægemidler kaffeerstatninger eller New Orleans' stil kaffe

--Fordøjelsessystemet og urte teer

--Probiotiske kosttilskud, pulveriseret fiber kosttilskud eller digestive sundhed kosttilskud