Hvad er Genistein?

Hvad er Genistein?


Genistein er en polyphenol, der findes i soja og andre planter, såsom Rødkløver og kudzu. Det er en type af flavonoid kendt som en isoflavon. Genistein optræder jævnligt med isoflavon daidzein, og sammen de betragtes sojaisoflavoner. Disse forbindelser er blevet meget studeret for deres virkninger på menneskers sundhed. De har været forbundet med en reduktion i kræft i befolkningen undersøgelser, at undersøge kost og satser for sygdomme.

Begge af disse molekyler er i stand til at binde sig til dyrs og menneskers østrogen-receptorer. På grund af dette, er de kendt som planteøstrogener. Receptorer stimulere cellulære aktivitet, når en bestemt stof binder sig til dem. Genistein binder sig til østrogen-receptorer og stimulerer deres aktivitet, men ikke så effektivt som menneskelige østrogen. Således kan det delvis blokere for virkningen af østrogen. Dette kan udgøre den beskyttende effekt imod kræft, der har hormoner involveret i deres udvikling, såsom prostata og brystkræft.


I Asien er soja forbruget meget højere end i Vesten, og muligvis op til 20 gange højere. Sojaprodukter — som mel, mælk, tofu og sojabønner sig selv — forbruges let. Studier undersøger kost af populationer af mennesker og deres sygdom satser har fundet, at japanske mænd har betydeligt lavere satser for prostata kræft end amerikanske mænd. Også, asiatiske kvinder har lavere satser for brystkræft end vestlige kvinder. Disse forskelle har været en hypotese for at være på grund af forskelle i soja i kosten.


Genistein har vist sig at bremse væksten af en række kræftceller i laboratorieforsøg. Det har flere forskellige biokemiske egenskaber, udover som en phytoøstrogen, der måtte resultere i disse effekter på kræftceller. Dens anticancer aktivitet er stor nok, at det er opført i National Cancer Institute's Drug ordbog. Timingen af dets anvendelse i behandling er vigtig, men da nogle undersøgelser har fundet genistein at øge udbredelsen af eksisterende brystkræft. Behandling af patienter med en sammensat som blokerer østrogen kan rette op på denne effekt.


Denne isoflavon synes også at have virkninger mod knogletab, der opstår, når overgangsalderen er begyndt, og østrogenniveauet falder i kvinder. Dette kan forårsage osteoporose og være alvorligt invaliderende. Østrogen behandling plejede at være almindelig hos postmenopausale kvinder at forebygge disse effekter, men forskning har vist at have farlige bivirkninger. Behandling med genistein er blevet fundet for at øge knogletætheden hos kvinder, der tog det som et kosttilskud.


Genistein er også en stærk antioxidant. Denne aktivitet kan beskytte DNA mod oxidative skader, og forhindre mutationer opstår. Det kan også holde kolesterol fra oxiderende og bidrager til risikoen for et hjerteanfald. Denne isoflavon er hypotese for at beskytte mod hjerteanfald.


Der kan være bivirkninger fra at tage dette stof som kosttilskud, men. Det kan forårsage gastrointestinale problemer. Der er nogle forskning, der tyder på det kan svække immunsystemet. Daidzein synes ikke at have disse bivirkninger. Det kan være klogt at prøve og få fordele af sojaisoflavoner udelukkende ved at spise mere soja i stedet for at tage genistein kosttilskud.