Kop urtete kan hjælpe kæmpe brystkræft

Kop urtete kan hjælpe kæmpe brystkræft

En traditionel urtete kan holde nøglen til at bekæmpe brystkræft, hævder forskere.

Uddrag af planten kendt som virgin's kappe, der bruges som en medicinsk te i nogle lande, kan dræbe kræftceller i reagensglasset.

Plante-baserede te er allerede drukket af kvinder i landdistrikterne Pakistan, der har brystkræft, men indtil nu dens anvendelse som en behandling er blevet betragtet som folklore.

Forskning af forskere ved Aston University og Birmingham Russells Hall Hospital, Dudley, tyder på, det indeholder potent anticancer-midler, der optræder enkeltvis eller i kombination mod spredning af kræftceller.

Laboratorieforsøg viste de anholdt vækst af celler inden for fem timer efter påføring og fik dem til at dø inden for 24 timer.

Plante, som har det botaniske navn Fagonia cretica, er fundet i tørre, ørken områder i Pakistan, Indien, Afrika og dele af Europa.

Professor Helen Griffiths og Professor Amtul R Carmichael, der ledes af undersøgelse, fandt urte te lavet af ekstrakt af planten ødelægger kræftcellerne, men i modsætning til konventionel kemoterapi behandling ikke skader normale brystkræft celler, dermed reducere bivirkninger.

Rapporter fra brystkræft syge i Pakistan foreslå den planteekstrakt udløser ikke nogen alvorlige bivirkninger såsom hårtab, drop i blodtælling eller diarré.

Forskning, offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift PloS One, fundet plante-ekstrakt havde en roman mekanisme, som kunne afhjælpe mangler i celle DNA, der normalt ville modstå tumor vækst.

En nedsat DNA svar tillader ikke kun kræft kan blomstre, det hæmmer også den måde kemoterapi virker, som derved reducerer dets effektivitet.

Professor Carmichael sagde en lille hospital 100 miles nord for Lahore i Pakistan begyndte at bruge den urtete 40 år siden for at behandle brystkræftpatienter.


Hun sagde: ' det ser ud til at holde dem i remission, selvom vi ikke kan bruge ordet kur på dette stadium.

'Men de lever i lang tid uden at miste deres hår eller at sætte på en stor mængde af vægt eller oplever andre giftige bivirkninger forbundet med kemoterapi, så vi er overbeviste om denne ekstrakt har noget at bidrage.

Hun sagde, strenge uskadelighedsforsøg skulle udvikle et stof, der er baseret på ekstrakt.

På nuværende tidspunkt urte-te anvendes til behandling af asiater, men der kan være forskellige effekter hos kaukasiske patienter, tilføjede hun.

Professor Griffiths sagde mere forskning er nødvendig for at etablere ekstraktet rolle i kræft management, og det skal påvises, at dette ekstrakt er så effektive i drab kræftceller inde i kroppen, som det er inden for et laboratorium.

Hun sagde, de næste skridt er at identificere, hvilket element i anlægget er ansvarlig for at dræbe kræftceller med henblik på til sidst kører forsøg med kræftpatienter.

Dr Caitlin Palframan, policy manager på gennembrud brystkræft, sagde: "nogle af de vigtigste kræft-bekæmpelse af narkotika er oprindeligt stammer fra planter.

«Som denne forskning er meget tidligt, vi ikke kender i temmelig lang tid om stoffer afledt af denne plante vil være effektiv i behandlingen af brystkræft, men vi ser frem til at se nogen fremskridt.

Vi vil råde kvinder med brystkræft, der overvejer at bruge enhver plantelægemidler retsmidler til at drøfte dette med deres læge først som nogle kan interferere med igangværende kræftbehandling.

Emma Pennery, klinisk direktør for Breast Cancer Care, sagde: "meget mere forskning vil være nødvendig at bygge videre på denne små laboratoriearbejde til dato."