Forskerne bruge Lucerne planter til at høste nanopartikler af guld

Videnskabsmænd bruge Lucerne planter til at høste nanopartikler af guld


Almindelige Lucerne planter bliver brugt som miniature guld fabrikker en dag at kunne give nanoteknologi industrien med en kontinuerlig høst af guld nanopartikler.

En international forskergruppe fra University of Texas-El Paso (UTEP) og Mexico avanceret arbejde på Stanford synkrotron stråling Laboratory (SSRL)--del af Stanford Linear Accelerator Center (SLAC) i Menlo Park, Californien. Forskerne bruger som små fabrikker, de alfalfa fysiske, fysiologiske behov at udvinde metaller fra det medie, hvor de vokser. De fleste værdi er her at alfalfa udvinder guld fra medium og gemmer det i form af nanopartikler--pletter af guld, mindre end en milliardtedel af en meter på tværs. Deres resultater er offentliggjort i April spørgsmålet om Nano breve, en offentliggørelse af American Chemical Society.

"Denne undersøgelse er blot en af hundredvis af innovative forskningsprojekter, som drager fordel af de unikke egenskaber af synkrotron x-stråler af SSRL," sagde Keith Hodgson, direktør for SSRL og professor i kemi ved Stanford University.

Halvlederindustrien har længe værdsat oxidation modstand og de termiske og elektrisk ledningsevne af guld. Nu, den ubarmhjertige og fremskynde drev mod stadigt mindre ledninger, stik og gennem-huller på stadig mindre halvleder-enheder gør de egenskaber, der er endnu mere vigtigt at de folk, der gør meget små ting. Nanoteknologi branchen er derfor meget interesseret i processer, der gør guld nanopartikler til nano-skala elektroniske og optiske enheder.