Hvordan plante ekstrakt

Hvordan plante ekstrakt


Oprindelsen af uddrager aktive principper af planter er tabt i nat tid. Mennesker lærte meget tidligt om plante fordele og udviklet de første teknikker for at opnå, hvad vi nu kalder et "uddrag". Disse første uddrag stammer primært fra vand-baserede processer eller alkohol gæring med brug af procedurer som infusion, maceration, afkog eller destillation.

Enkelheden i disse første procedurer, samt redskaber, materialer og måder af varme, kræves erfaring og knowhow snarere end videnskab.

Selv i dag, på trods af præcise automation, mere passende udstyr, fremskridt inden for procesteknik og analyse samt nye udvinding teknologier såsom højtryk, mikrobølgeovn eller ultralyd, begrebet plante udvinding ekspertise stadig hviler på ordentlig tilknytningen mellem beherskelse af nuværende teknologi og tradition.

Hvad er en plante-ekstrakt?

En plante-ekstrakt skal pr. definition være fremstillet af en fast-væske ekstraktion.

Fast-væske ekstraktion er defineret som en operation til at adskille elementerne i en solid krop af oploesning med et opløsningsmiddel, og det kan være efterfulgt af rensning.

Ekstraktet er indeholdt i opløsningsmidlet. Hvis opløsningsmidlet er en spiselig opløsningsmiddel, er det ikke nødvendigt at adskille det fra ekstraktet. Hvis opløsningsmidlet ikke er en spiselig opløsningsmiddel, adskillelse giver mulighed for at opnå et tørstofindhold.


Hvad er kvalitetskriterierne?

Udvælgelse af råvarer, valg af opløsningsmiddel, proces udnyttelse og udstyr ydeevne afgørende faktorer. Disse flere parametre skal kombineres professionelt. Kun deres korrekte kombination giver mulighed for at opnå høj kvalitet planteekstrakter.