Hvordan plante-baserede behandlinger kan Give dig lindring For overgangsalderen symptomer

Hvordan plante-baserede behandlinger kan Give dig lindring for overgangsalderen symptomer


Hvis du oplever symptomer på overgangsalderen, du kan være fristet til at prøve soja-baserede fødevarer eller naturlægemidler kosttilskud for at få nødhjælp. Men gør disse såkaldte plante-baserede behandlinger virkelig arbejde?

En ny analyse siger disse behandlinger kan give beskeden reduktioner i nogle – men ikke alle – overgangsalderen symptomer. Analyse, ledet af forskere fra Erasmus University Medical Center, Nederlandene, undersøgte mere end 60 tidligere undersøgelser, der har afprøvet forskellige plante-baserede behandlinger, herunder visse sojaprodukter og naturlægemidler.  I alt analyserede forskerne 62 undersøgelser, hvor 6,653 kvinder.

Analysen viste, at sojaisoflavoner i fødevarer og kosttilskud forbedret nogle overgangsalderen symptomer, herunder beskedne reduktioner i hedeture og vaginal tørhed, men ikke reducere nattesved.

Isoflavoner er en type af phytoøstrogen, plante-afledte forbindelser, der kan efterligne østrogen. Fødevarer med højt i sojaisoflavoner er natto, miso, tofu og tempeh.

Naturlægemidler kosttilskud

Undersøgelsen fandt også, at flere lægeurter forbedret symptomer på overgangsalderen. En var rød kløver, en rig kilde af fytoøstrogener formononetin, biochanin A, daidzein og genistein. Rødkløver var forbundet med forbedringer af nattesved, men ikke med hyppigheden af hedeture.

Nyere naturlægemidler som ERr 731, en ekstrakt isoleret fra Rheum rhaponticum, og pycnogenol, en pine bark ekstrakt, reduceret antallet af hedeture over en 24-timers periode. Men forskerne siger, flere forsøg er nødvendige fordi beviser er begrænset.

Interessant nok, fandt forskerne, at sort cohosh kosttilskud og kinesiske medicinske urter som dong quai, der er almindeligt anvendt til at lette overgangsalderens symptomer, ikke reducere overgangsalderen symptomer.

Resultaterne var lidt af en blandet landhandel, siger kvinders sundhed specialist Holly L. Thacker, MD.

"Nogle af disse undersøgelser viser forbedringer i hedeture, men ikke nattesved, eller nattesved, men ikke hedeture," siger Dr. Thacker. "Så take-home-besked er at hvis du har svær menopausale symptomer, bør du se din læge og ikke være bange for at behandle det egentlige problem, som er hormonmangel."

Klassiske menopausale symptomer er et resultat af et tab af hormonet østrogen, der for mange kvinder ikke kan behandles med komplementære behandlingsformer alene, siger hun.

"Selv om overgangsalderen er et naturligt liv begivenhed og ikke alle er hormonrelaterede mangelfuld, de mennesker, som er hormonrelaterede mangelfuld ikke bør føle sig dårligt om behovet at tage et hormon til at behandle dette problem," siger hun.

Kosttilskud bære risikoen

Disse undersøgelser fremhæver mange kvinders ønske om en mere naturlig, plante-baserede alternative for overgangsalder symptomer, Dr. Thacker siger. Mange kvinder vælger at bruge komplementære behandlingsformer i stedet for hormonsubstitutionsbehandling på grund af bekymring for sundhedsmæssige konsekvenser.

Men hidtil har ingen af de komplementære behandlingsformer har vist sig for at være væsentligt effektiv.

Kvinder med mild menopausale symptomer, der leder efter lindring tilføjer soja i deres kost gennem mad, men bør tale med deres læge før du prøver kosttilskud, Dr. Thacker siger.

Du kan ikke have en recept til et supplement, men kosttilskud stadig bære en risiko, Dr. Thacker siger. For eksempel, andre undersøgelser har vist, at overforbrug af nogle soja kosttilskud kan øge en kvindes risiko for visse former for kræft.

Overgangsalderen er et godt tidspunkt for kvinder at tage bestik af deres sundhedsvaner — som kost og motion – og for at få en regelmæssig undersøgelse fra en kvinders sundhed læge, Dr. Thacker siger.