Hesten kastanje træer giver en blomstret Display men producerer intet spiseligt

Hesten kastanje træer giver en blomstret Display men producerer intet spiseligt


Hvert forår, en horse chestnut tree på University of Colorado Boulder campus sætter en blomstret udstillet, der holder folk, selv nogle af multitasking bachelorer i deres spor.


Træet er Norlin bibliotek, vest for fritidscenter og øst for Mackey Auditorium. At træet har været charmerende os i årtier.


Vores hestekastanje er omkring 45 fod høj og har en kuplet krone, med lidt hængende grene opadvendte i enderne. Løvet er frodige, hvert blad sammensatte med fem til syv pjecer 4 til 12 inches lang. Blomster er arrangeret i tårne eller toppe omkring en fod høj, hver med mange blomster. Blomsterne er hvide med en rød prik, der svinder til orange og derefter gul, således at hver panicle blomster i mange farver.

Botanikere kalder det Aesculus hippocastanum, selv om dens almindelige navn er hestekastanje. Almindelige navne er behæftet med usikkerhed, og dette fælles navn er en bemærkelsesværdig misvisende. Først og fremmest, det er ikke en ægte kastanje, og det er ikke nært beslægtet med dem, bare ligner i udseende. Det kaldes hestekastanje, fordi nødder kan være dødelig for heste. Men, hjorte og sorte bjørne relish nødder og spise dem, når de er tilgængelige.


Husk den traditionelle ferie sang "Kastanjer Roasting On An Open Fire," gjort berømt af Nat King Cole? Sangen refererer til ægte kastanjer, i slægten Castanea, og disse kastanjer er spiselige, velsmagende og nærende. Den amerikanske kastanje, Castanea dentata, var engang den største træ træ i det østlige løvskov med modne træer højere end 100 fødder, med kufferter 5 til 10 fod i diameter. Kastanje skove blev ødelagt af chestnut blight mellem 1904 og 1950.


Slægten Aesculus indeholder 13 til 19 træarter, nogle fejlagtigt kaldet kastanjer og andre kaldte buckeyes. Seks af disse arter er hjemmehørende i Nordamerika, og resten er hjemmehørende i Eurasien. Jeg var overrasket over at erfare, at hesten kastanje er hjemmehørende på Pindus Mountains i Grækenland og Albanien og Balkanbjergene i Bulgarien og Serbien. Gartnere introduceret hestekastanjer til byer i Europa, Skandinavien, Storbritannien og Nordamerika. Arter hjemmehørende i Eurasien er mest almindeligt benævnt kastanjer, mens navnet buckeye anvendes kun til arter hjemmehørende i Nordamerika.


Ohio buckeye, Aesculus glabra, er træet Ohio State, og har en distribution fra Texas gennem Midtvesten til vestlige Pennsylvania. Buckeye blev også brugt som en periode på kærtegn for de tidlige bosættere i Ohio. Dog uden skyld i sin egen blev træet vedtaget som en maskot for fodboldhold på Ohio State University, der har, efter min mening væsentligt inficeret ry for en uskyldig træ, der ikke har gjort noget for at fremkalde fjendskab.


Hestekastanjer og andre medlemmer af slægten Aesculus har en formidabel række kemiske forsvar, således at ingen dele af træet eller dets frugter eller nødder er spiselige. Fremmest blandt de defensive forbindelser er en saponin opkaldt aescin og en glucoside opkaldt aesculin, begge tager deres navne fra slægten Aesculus. Men hestekastanjer syntetisere andre defensive forbindelser som godt. For eksempel, indfødte amerikanere knuste nødder for at udtrække en gift for at bedøve eller dræbe fisk, og de blancherede nødder for at udtrække garvesyre at helbrede læder.


Selv om nogle af disse forbindelser har medicinske bruger, de er for farlige til at blive brugt som home retsmidler for ethvert symptom eller lidelse. Opført blandt de kendte bivirkninger af de defensive stoffer er "akut anafylaktiske reaktioner" og "akut nyresvigt."


I hendes dagbog, Anne Frank skrev om en synlig fra sit vindue, hestekastanje nu husket som Anne Frank Tree. Før at træet døde i August 2010, frø blev taget og spiret, producerer 11 afkom, der gik igennem en lang karantæne i Indianapolis. Disse Anne Frank hesten kastanje træer er nu plantet på to Holocaust Centre og andre steder af historisk betydning i hele landet.