Fælles anlæg kunne hjælpe kampen Zika Virus

Fælles anlæg kunne hjælpe kampen Zika Virus


PHOENIX, Arizona — stoffer i en fælles plante kan dræbe larver af myg, der hjælper med at sprede de virus, der forårsager Zika, chikungunya og dengue feber. Der er opdagelsen af en teenager fra Filippinerne. Hans forskning kan hjælpe offentlige sundhed embedsmænd udvikle en måde at bremse spredningen af disse dødelige sygdomme. Det kan også give husejere råd om, hvordan home-brew deres egne myg-dræber cocktail.

Dengue (DEN-gay) virus er en førende årsag til sygdom og død overalt i troperne og subtroperne. Sygdommen spredes af Aedes aegypti (AY-dees Eh-JIP-tye) myg. Dengue forårsager høj feber, svær hovedpine og ledsmerter, blandt andre symptomer. Med ingen vaccine til at forebygge det, kontrakt op til 400 millioner mennesker dengue hvert år, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse. Mere end en tredjedel af alle mennesker på planeten live i områder udsat for denne infektioner 。  Inden for denne store zone er Filippinerne. Det er, hvor Jerouen Paul Lumabao liv. En 10th grader på Daniel R. Aguinaldo National High School i Davao City, han ønskede at kigge efter noget, der ville i det mindste forsinke dengue er spredt. Han vidste, at mange insekt-drab kemikalier blev først opdaget i planter. Så besluttet 17-årige at teste nye kandidater, som han udvundet fra tre planter fælles til hvor han lever.

En er en låret-høj ukrudt kaldet tawa-tawa (Euphorbia hirta). En anden er en attraktiv staude kaldet San Francisco plante (Codiaeum Padderok). Fordi dens blade er farverige, siger folk ofte plante den i haven og værfter, Jerouen. (Kendt som den brogede croton, denne plante også er vokset som en stueplante i køligere, tempererede zoner.) Tredje er en krydderurt kaldes citron græs (Cymbopogan citratus), som bruges i madlavning.

Mange insekt-drab ekstrakter er isoleret af iblødsætning en plantens blade i alkohol. Og det er dybest set, hvad Jerouen gjorde. Efter plukke blade, tørrede han dem for en uge. Derefter, han gennemblødt hver type i alkohol. Bagefter, han Lad alkoholen fordampe. Hvad der var tilbage var et koncentreret fedtet flydende fuld af plante-made kemikalier.

Han testet disse ekstrakter af dryp små mængder af dem i vand, der indeholdt myg æg og larver. Både tawa-tawa og citrongræs uddrag forårsaget myg larver at udvikle usædvanligt. De ikke ville have modnet i raske voksne, siger Jerouen. San Francisco plante-ekstrakt viste sig endnu mere giftigt for insekter. På bare 24 timer, havde det dræbt alle de myg æg og larver i vandet.

Jerouen beskrevet hans resultater her, 12 maj, på Intel International Science and Engineering Fair. Lavet af Society for videnskab & offentligheden og sponsoreret af Intel, bragt dette års konkurrence sammen mere end 1.750 studerende fra 75 lande. (SSP også udgiver videnskab nyheder for studerende.)

Jerouen fokuserer sin forskning på at forhindre spredning af dengue feber. Men i de seneste måneder, folk er blevet endnu mere opmærksomme på Zika virus. Det, også er spredt af myggestik. Det kan forårsage feber, udslæt og øjenbetændelse. Hvad mere er, hvis en gravid kvinde bliver smittet, kan hendes baby ende med medfødte defekter. Og så er der chikungunya, en ødelæggende sygdom, klar til at slå Nordamerika. Alle tre virus kan overføres af Aedes aegypti myg. Dette tyder på Jerouens planteekstrakter kan blive et stærkt våben i kampen mod mange skræmmende sygdomme.

Aedes aegypti En art myg, der kan overføre virus ansvarlig for flere tropiske sygdomme, herunder dengue feber, gul feber, chikungunya og West Nile sygdom.

Centers for Disease Control og forebyggelse , eller CDC et agentur af den amerikanske Department of Health and Human Services, CDC debiteres med beskyttelse af offentlig sundhed og sikkerhed ved at arbejde på at styre og forebygge sygdom, skade og handicap. Dette sker ved at undersøge sygdomsudbrud, tracking engagementer af amerikanere til infektioner og giftige kemikalier og regelmæssigt landmåling kost og andre vaner blandt et repræsentativt udsnit af alle amerikanere.

chikungunya En tropisk sygdom, der har ødelæggende stort antal mennesker i Afrika og Asien. Det er forårsaget af en virus, der spredes af myg. Det har seneste spredning bredt i hele varme nationer. Mere end 3 millioner mennesker har lidt gennem dens første influenza-lignende symptomer. En stor del kan også gå på at udvikle intens smerte i deres muskler og led, der kan sidste måneder til år. Der er ingen kur eller vaccine.

dengue feber En potentielt dødelige smitsomme sygdom, der overføres af myg. Der findes endnu ingen vaccine for at forhindre smitte med de virus, der er ansvarlig for den sygdom, der forårsager høj feber, kraftig hovedpine, ledsmerter, smerter bag øjnene, udslæt, knoglesmerter og undertiden milde blødning. En mere alvorlig form for sygdom, kendt som dengue hæmoragisk feber kan forårsage ukontrolleret blødning, hvis ikke behandles lige med det samme.

Uddrag (v.) at adskille et kemikalie (eller komponent af noget) fra en kompleks blanding. (navneord) Et stof, ofte i koncentreret form, der er blevet fjernet fra sit naturlige kilde. Uddrag er ofte taget fra planter (såsom spearmint eller lavendel), blomster og knopper (f.eks roser og nelliker), frugt (f.eks citroner og appelsiner) eller frø og nødder (såsom mandler og pistacienødder). Partiallicensen, undertiden bruges i madlavning, har ofte meget stærke dufte eller smag.

larve (flertal: larver) en umodne liv fase af et insekt, som ofte har en udpræget forskellige form som en voksen. (Undertiden bruges til at beskrive sådan en fase i udviklingen af fisk, frøer og andre dyr.)

flerårig (i botanik) en plante, der bor i mange år. Nogle kan dø tilbage i barske vejrforhold (ekstreme varme eller kolde), men derefter vende tilbage måneder senere når betingelser forbedre.

Society for videnskab og offentligheden (eller SSP) en nonprofit organisation oprettet i 1921 og baseret i Washington, D.C. Siden sin grundlæggelse, har SSP været ikke kun fremme offentlige engagement i videnskabelig forskning, men også den offentlige forståelse af videnskab. Det skabte og fortsætter med at køre tre berømte videnskab konkurrencer: The Intel videnskab Talent søgning (påbegyndt i 1942), Intel International videnskab og Engineering Fair (oprindeligt lanceret i 1950) og Broadcom MASTERS (oprettet i 2010). SSP udgiver også prisvindende journalistik: i Videnskab nyheder (lanceret i 1922) og Videnskab nyheder for studerende (lavet i 2003). Disse magasiner har også vært for en serie af blogs (herunder Eureka! Lab).

giftige Giftig eller i stand til at skade eller dræbe celler, væv eller hele organismer. Mål for risikoen ved sådan en gift er dets giftighed.

troperne Regionen nær Jordens ækvator. Temperaturerne her er generelt varmt for varmt året rundt.

subtroperne A geografisk region, der når til begyndelsen af tempereret klimazone (omkring 40 ° nord og 40° syd breddegrader) fra kanterne af troperne, at bandet i varmt klima spænder den ydre mave af planeten. Troperne nå ud til Krebsens vendekreds (omkring 23,5 ° nordlig bredde) og Tropic of Capricorn (omkring 23,5 ° sydlige breddegrad). I subtroperne tendens til at være pålideligt varmere end tempereret klima, men kan opleve korte perioder med frost, der ville være uventet i de sande troperne.

tempereret i geografi, refererer til områder, der er køligere end i troperne, men varmere end polarområderne.

virus Tiny smitsomme partikler bestående af RNA eller DNA omgivet af protein. Virus kan reproducere kun ved at indsprøjte deres genetiske materiale ind i cellerne af levende væsener. Selv om forskerne henviser ofte til vira som levende eller døde, er i virkeligheden ingen virus virkelig i live. Det ikke spiser som dyr eller lave sin egen mad, de måde planter gør. Det skal kapre den cellulære maskiner af en levende celle for at overleve.

Zika virus En virus, der kan overføres til mennesker via myg. Omkring 20 procent af smittede mennesker bliver syge. Symptomer omfatter en let feber, udslæt og pinkeye og normalt fade hurtigt. En voksende mængde af beviser tyder på, at virussen også kan forårsage en ødelæggende fødselsskade — mikrocefali. Meget tyder på det også kan forårsage neurologiske tilstande såsom Guillain-Barre syndrom.