Visse planteekstrakter kan holde dig ung og levende

visse planteekstrakter kan holde dig ung og levende


En ny undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Oncotarget af forskere fra Concordia og Quebec-baserede biotech firma Idunn teknologier kan have afdækket en vigtig faktor: vegetabilske ekstrakter som indeholder de seks bedste grupper af anti-aging molekyler nogensinde har set.

For undersøgelsen, forskerholdet kæmmet gennem Idunn Technologies' omfattende biologiske bibliotek, at gennemføre mere end 10.000 forsøg til at screene for planteekstrakter, der ville øge den kronologiske levetid af gær.

Hvorfor gær? Cellularly taler, aldrende skrider frem på samme måde i både gær og mennesker. Det er den bedste cellulære model til at forstå, hvordan den anti-aging proces foregår.

"I alt, vi fandt seks nye grupper af molekyler, der aftage den kronologisk aldring af gær," siger Vladimir Titorenko, undersøgelsens ledende forfatter og professor i Institut for biologi på Concordia. Han gennemførte undersøgelsen med en gruppe af Concordia studerende og Éric Simard, grundlæggeren af Idunn teknologier, som er opkaldt efter gudinden for foryngelse i nordisk mytologi.

Dette har stor betydning ikke blot for bremse aldringsprocessen, men også for at forebygge visse sygdomme forbundet med aldring, herunder kræft.

"Snarere end fokusere på kurere den enkelte sygdom, interventioner på de molekylære processer af befolkningens aldring kan samtidig forsinke debut og progression af de fleste alders-relaterede lidelser. Denne form for intervention er forudsagt til at have en meget større virkning på sund aldring og levealder end kan nås ved at behandle individuelle sygdomme,"siger Simard, der konstaterer, at disse nye molekyler snart vil være tilgængelige i kommercielle produkter.

"Disse resultater også give ny indsigt i mekanismer gennem hvilke kemikalier udvundet fra visse planter kan bremse biologiske aldring," siger Titorenko.

En af disse grupper af molekyler er den mest potente forlængelse af levetiden farmakologisk intervention endnu beskrevet i videnskabelige litteratur: en specifik ekstrakt af pilebark.

Pilebark blev almindeligt anvendt i løbet af tidspunktet for Hippokrates, når folk er blevet rådgivet til at tygge på det til at lindre smerter og feber. Undersøgelsen viste, at det øger den gennemsnitlige og maksimale kronologisk levetid af gær af 475 pct. og 369 procent, henholdsvis. Dette udgør en meget større virkning end rapamycin og metformin, de to bedste lægemidler kendt for deres anti-aging effekter.

"Disse seks ekstrakter er blevet anerkendt som ikke-giftige af Health Canada, og allerede udstille anerkendt sundhedsmæssige fordele i mennesker," siger Simard.

"Men første, mere forskning skal gøres. Thats hvorfor Idunn teknologier samarbejder med fire andre universiteter i seks forskningsprogrammer, at gå ud over gær, og arbejde med en dyremodel af aldring, samt to cancer modeller. "

Undersøgelsen, "Opdagelsen af planteekstrakter, der i høj grad forsinke gær kronologisk aldring og har forskellige virkninger på lang levetid-definerende cellulære processer" blev for nylig offentliggjort i tidsskriftet Oncotarget.