En urteekstrakt hæmmer udviklingen af kræft i bugspytkirtlen


En urteekstrakt hæmmer udviklingen af kræft i bugspytkirtlen


En urt, der for nylig fandt for at dræbe kræft i bugspytkirtlen celler også synes at hæmme udviklingen af kræft i bugspytkirtlen som følge af dets anti-inflammatoriske egenskaber, ifølge forskere fra Kimmel Cancer Center på Jefferson. Dataene blev præsenteret på AACR 100 årlige møde 2009 i Denver.

Thymoquinone, den største bestanddel af olie ekstrakt fra en mellemøstlig naturlægemidler frø kaldet Nigella sativa, udstillet anti-inflammatoriske egenskaber, der reducerede frigivelsen af inflammatoriske mediatorer i kræft i bugspytkirtlen celler, ifølge Hwyda Arafat, MD, Ph.D., lektor i kirurgi ved Jefferson Medical College af Thomas Jefferson University og medlem af Jefferson pancreas, biliær & relaterede kræftformer Center.

Nigella sativa frø og olie er anvendt i traditionel medicin af mange mellemøstlige og asiatiske lande. Det hjælper med at behandle en bred vifte af sygdomme, herunder nogle immun, og inflammatorisk lidelser, sagde Dr. Arafat. Tidligere undersøgelser har også vist at have anti-cancer effekt på prostata-og tyktarmskræft.

Baseret på deres tidligere publicerede resultater at thymoquinone hæmmer Histon deacetyltransferase (HDAC'er), Dr. Arafat og hendes kolleger sammenlignet de anti-inflammatoriske egenskaber af thymoquinone og trichostatin A, en HDAC-hæmmer, der tidligere har vist sig for at forbedre betændelse-associerede kræftformer.

Forskerne brugte i bugspytkirtlen duktalt adenokarcinom (PDA) celler, hvoraf nogle var forbehandlet med cytokine TNF-alpha til at fremkalde betændelse. Thymoquinone afskaffet næsten helt udtryk af flere inflammatoriske cytokiner, herunder TNF-alpha, interleukin-1beta, interleukin-8, Cox-2 og MCP-1, en effekt, der var mere overlegen i forhold til effekten af trichostatin A.

Urten også hæmmede aktivering og syntese af NF-kappaB, en transkriptionsfaktor, der har været involveret i inflammation-associerede kræft. Aktivering af NF-kappaB er blevet observeret i bugspytkirtelkræft og kan være en faktor i kræft i bugspytkirtlen modstand mod kemoterapeutika. Når animalske modeller af kræft i bugspytkirtlen blev behandlet med thymoquinone, 67 procent af tumorer blev væsentligt indskrumpet, og niveauer af proinflammatoriske cytokiner i tumorer blev væsentligt reduceret.

Betændelse har været involveret i udviklingen af flere solid tumor maligniteter. Kronisk pancreatitis, både arvelige og sporadisk, er forbundet med risiko for at udvikle kræft i bugspytkirtlen.

"Det er meget spændende og roman resultater," sagde Dr. Arafat. "Ikke kun patienter med kronisk pancreatitis kunne drage fordel af dette, men også flere andre grupper med risiko for udvikling eller tilbagefald af kræft i bugspytkirtlen, såsom højrisiko familiemedlemmer og post-kirurgiske patienter. Disse potente virkninger viser lovende for urt som en potentiel forebyggende og terapeutiske strategi for kræft i bugspytkirtlen. Endnu vigtigere, herb og olie er sikker, når den anvendes moderat, og har været anvendt i tusinder af år uden rapporterede toksiske virkninger."