Hvordan man bruger Oregano?

Sådan bruges oregano?


oregano er en varm og aromatisk endnu lidt bitter urt i mint familie. God kvalitet oregano har en skarphed, at numbs tungen. Den bedste kvalitet er vokset i et varmt og tørt klima. Navnet er afledt af det græske, betyder "bjerg af glæde". Sollys fremmer koncentrationen af de æteriske olier, der giver denne urt sin smag. To andre urter anvendes på samme måder som fælles oregano men har forskellige kulinariske og medicinske egenskaber. Mexicanske oregano er en plante i familien verbena, der har en endnu stærkere smag, mens merian er en nært beslægtede plante, der mangler det samme æteriske olieindhold og har en anderledes, blidere «mund føler.»

Kulinariske anvendelser

Oregano er en meget flavorful urter, der bruges i italienske, græske og spanske madlavning. Det er ofte brugt i krydderier blandinger, herunder italienske krydderier, og par godt med kød, tomat retter og æg.

Jeg tilføje altid det til mit hjemmelavede supper og gryderetter, især under sygdom, som det siges at have antibakterielle egenskaber. Ifølge mærker Daily Apple:

Oregano indeholder thymol og carvacrol, to olier, der har bemærkelsesværdige bakterier-kampe magt. Faktisk opdaget forskere for nylig, at det er en bedre behandling af giardia end receptpligtigt lægemiddel almindeligt ordineret til behandling af sygdommen.

Oregano har vundet popularitet som en naturlig retsmiddel, selv om dets anvendelse som en sundheds-styrke urt er århundreder gamle. Det indeholder store mængder af Omega-3 fedtsyrer, jern, mangan og antioxidanter.

Dens væsentlige olie er velkendt i naturlig sundhed samfund for sine antibakterielle egenskaber, og det er endda undersøgt af den mainstream medicinske samfund for dets potentielle fordele. Det anses for at være antibakterielle, antiparasitære, antiseptisk, antiviral og immun stimulerende.

Som friske urter har Oregano olie meget store mængder af antioxidanter. Det er ofte bruges internt under sygdom, og eksternt for hudinfektioner (herunder gær) selv om det bør fortyndes før brug. Potens er det vigtigt at tjekke med en kvalificeret specialist eller praktiserende læge før du bruger denne eller nogen andre urter, især under graviditet eller amning.

Det indtages som en urt i kulinariske anvendelser, en tinktur, te eller æterisk olie.

Den fortyndede olie kan forbruges til at fremskynde inddrivelsen under sygdom.

Oregano olie (fortyndet i kokosolie) kan bruges på hudinfektioner for at øge healing.

Det kan være blandet olie som en del af en olie trække rutine.

Fortyndet oregano olie taget internt kan hjælpe med allergi.

Oregano olie fortyndet for olivenolie kan gnides på ømme muskler og led for smertelindring.

Tørret oregano, kan i kombination med andre tørrede urter som basilikum, rosmarin og timian, oprette en effektiv facial steam for løsne overbelastning og beroligende hoste.

Det kan være fortyndet til effektiv brug på atleter fod og svampeinfektioner.

Det kan være nyttigt i redding kroppen af ringorm når det anvendes topisk.

Det kan være effektive til at fjerne vorter når anvendes fortyndet på huden.